Moster min bjöd på denna härlighet till kaffet ute i det gröna förra helgen i Karis Den var lite invecklad för man gör den i olika etapper men gud så god slutresultatet var ändå....mums!!!! <3
Citronpaj med marängtäcke
En perfekt avslutning på en middag!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
Pajskal
125 g smör
1-2 msk kallt vatten
2 1/2 dl vetemjöl
Citronkräm
3 äggulor
50 g smör
saften av en citron
finrivet skal av en citron
1 msk vetemjöl
1/2 dl strösocker
Maräng
3 äggvitor
1/2 dl florsocker
Gör så här:
Bland ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg, för hand eller i matberedare.
Ställ degen kallt en stund. Kavla sedan ut degen så att den täcker pajformen, den ska räcka upp över kanterna.
Smörj formen, eller skölj den med kallt vatten innan du lägger i pajdegen.
Grädda pajdegen i cirka 10 minuter i 225 grader, tills den fått fin färg. Låt svalna.
Vispa samman ingredienserna till fyllning i en kastrull. Sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något.
Ett sätt att påskynda avsvalningen är att sätta kastrullen i vattenbad.
Bred ut citronkrämen i pajskalet.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret.
Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i cirka 200 grader tills den fått fin färg.
Servera ljummen eller kall, som den är eller med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar